Egyszerűen, magyarosan, fanatikusan

Anime Konyha

Mézes citrom || Kuroko no Basuke

2018. október 10. - Anime Konyha

Egy barátném ötlete nyomán kedvem lett elkészíteni ezt a nálunk szokatlannak mondható "nassolnivalót" vagy "frissítőt". Pontosan nem tudom, hogy nevezik. Én A Kuroko no Basuke animében találkoztam ezzel először úgy igazán, de biztos vagyok benne, hogy máshol is előbukkant már. Mivel a méznek köszönhetően tele van kalóriával és energiával, a citrom miatt pedis a savanyú íz frissítő hatású, nem csoda, hogy komoly mérkőzések szünetében előszeretettel fogyasztják. Persze, csak ha jól el van készítve. 

Pedig nem bonyolult, de ahogy láthattuk, Rikonak és Momoinak nem sikerült :D 
Na de lássuk a receptet: 

Hozzávalók: (tetszés szerinti mennyiség)

  • méz 
  • citrom

Elkészítés: 

  1. A citromokat alaposan mossuk meg, hogy eltűnjön a héjáról a permet, vagy bámi más szennyeződés. Lehetőleg hibátlan legyen a citrom héja. 
  2. Vágjuk nagyjából egyforma szeletekre, ne legyen vastag, de túl vékony sem. A két szélső csücske amiben nincs, vagy alig van citrombél, nem kell. 
  3. A szeletekből szedjük ki a kés segítségével a magokat. 
  4. Egy tiszta ételhordót, vagy befőttes üveget használjunk, amibe tenni fogjuk. 
  5. Először egy kanálka mézet tegyünk az aljára, majd rétegezzünk rá citromot, ez után ismét mézet csurgassunk, és így rétegezzük őket, míg a citrom el nem fogy. (a citromkarikák fel fognak emelkedni a mézben, így nem kell túl sokat rácsorgatni, hacsak nem nagyon sok mézzel szeretnénk majd enni) 
  6. Keverjük kicsit meg, majd fedjük le a tetejét. 2-3 napig tároljuk hűtőben, hogy a citrom kellően átvegye a méz ízét, ez után pedig még körülbelül 10 napig figyasztható. 

 dsc09210.JPGdsc09213.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 Ezt a nasit azoknak ajánlom, akik az édeset és a savanyút is nagyon szeretik.
A végeredmény: 
A citromka kevésbé lett savanyú, de még mindig intenzíven érezni viszont a méz ezt kompenzálja. (A héját én még így sem tudtam megenni, pedig vékonyakat szeltem. ) 
A méz hígabb lett, mert a napok alatt kapott a citrom levélből és enyhén savanyúbb lett, de nagyon finom mind a kettő. 
Akkor sem kell megijedni (a méz ára miatt), ha elkészíted és nem ízlik, mert teába is kiváló! 
Cifrázáképpen az aljára ha teszünk 1-2 karika gyömbért, csak fokozzuk vele az ízélményt. 

Tudom ez nem volt egy bonyolult recept, sőt, még az is el tudja készíteni, aki csupán látta az animét, és hirtelen kedvet kapott hozzá, de gondoltam illeni fog a blog arculatába ez a recept is. 
Köszönöm, hogy benéztél, és hogy elolvastad, ha pedig elkészítetted, fogyaszd egészséggel :) 

Itadakimasu~ 


A bejegyzés trackback címe:

https://animekonyhamagyarosan.blog.hu/api/trackback/id/tr1414294389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása