Tudom szörnyen elhanyagoltam az oldalt, de egy kötelező diéta miatt sajnos elvesztettem kissé a motivációm, bocsánat ^^""
Ahogy a Facebook oldalon is említettem már, ebből az animéből származó ötletek remélhetőleg tömkelege lesz majd megtalálható az oldalon. :D
Ez volt az első egyszerűbb étel, amit mindenképp ki akartam próbálni az első évad megnézése után.
Mint mindig, most is a lehetőségeimhez mérten igyekeztem elkészíteni. Fogadjátok szeretettel :)
Hozzávalók:
- csirke mellfilé ( vagy csirke combfilé, de sertéshússal is elkészíthető )
- szójaszósz ( mindegy, csak ne édes legyen, inkább sós)
- fokhagyma ( a friss is jó, de a por is megteszi )
/ha friss, a hús mennyiségéhez mérten 2-4 cikk. Ha por, akkor 1-2 kávéskanál/ - gyömbér (szintén, friss a jó, de a por is megteszi)
/ha friss, egy hüvelykujjnyi darab elég, ha por, akkor 1 kávéskanál/ - 1 csapott kávéskanál chili por (én most kashmir chilit használtam)
/nem baj ha csípős, a hús sütése után nem fog csípni, csak pikáns lesz/ - 1 fej vöröshagyma
- burgonya alapú ételkeményítő vagy búza finomliszt
Elkészítés:
0. Fontos! Előző este készítsük el a húst a páccal, akkor lesz az igazi!
- A húst kockázzuk fel közepes, nagyobb darabokra, ami egy-egy falatnak elég, és tegyük egy mélyebb tálba.
- Locsoljuk meg egy kis szójaszósszal, de még ne lepje el teljesen.
- Ha frissek a hozzávalók, mindegyiket reszeljük le kis lyukú reszelőn a vöröshagymával együtt, és tegyük a húsra. (én kiegészítettem még a fűszereket picit édes pirospaprika fűszerrel)
- Keverjük össze az egészet a tálban, és ha nem lepi el teljesen a húst a pác, öntsünk még rá szójaszószt és egy kis vízzel még higíthatjuk nyugodtan. Ez után folpackozzuk le a tálat, és egy éjszakát hagyjuk a hűtőben állni.
- Másnap kezdhetjük a sütést. A legjobb fritőzben elkészíteni, de természetesen tűzhelyen, olajban sütve is jó lesz, ha nincs más lehetőség. Az olajsütő, alacsony fokozaton legyen bekapcsolva (serpenyős olaj kis-közepes lángon)
- Készítsük elő a lisztet vagy a burgonyakeményítőt. A húskockákat egy picit csepegtessük le, forgassuk meg a porban, majd már süthető is. Nem kell nagyon sokáig sütni, 5 perc körül elég, hogy szép barna legyen a bundája.
- Szalvétával, vagy konyhai papírtörlővel bélelt tálba szedjük a kész húsokat, és minden adag kiszedése után fedőzzük le, hogy a saját párájában puhuljon még.
- Magában is fogyasztható, de akár salátával is, rizzsel (ha hagyományosabbak akarunk lenni) de szinte bármilyen köret memgteszi, amihirtelen sült húsokhoz illik.
Ezzel kész! Itadakimasu ^^
~*~
Szokásosan, a végén hozzáteszem, hogy miben különbözik a recept a szokásostól:
Azt kell mondjam, hogy semmiben :) aminek én nagyon örülök. A fűszerezés és a pác variálható, de ez a szinte legalapabb (a vöröshagymát kivéve) recept amit megtaláltam erről az ételről. A reszelt vöröshagymát az anime miatt tettem még bele, mert ott került bele.
Annyit tennék estleg hozzá, hogy a gifen látható összeállítás, az animéből van. Itt egy rizslisztből, vízből és kókusztejből álló tésztát sütnek ki hozzá, amit én most nem készítettem el :)
A végeredmény egy igazán puha mondhatni "rántott" húsfalatkák lesznek, ízgazdag, de nem túlfűszeres. Nekem nagyon-nagyon ízlett, és remélem neked is fog, ha elkészíted.
Yoi shokuyoku ^^