Egyszerűen, magyarosan, fanatikusan

Anime Konyha

Karaage || Shokugeki no Soma

2018. július 26. - Anime Konyha

Tudom szörnyen elhanyagoltam az oldalt, de egy kötelező diéta miatt sajnos elvesztettem kissé a motivációm, bocsánat ^^"" 

Ahogy a Facebook oldalon is említettem már, ebből az animéből származó ötletek remélhetőleg tömkelege lesz majd megtalálható az oldalon. :D 
Ez volt az első egyszerűbb étel, amit mindenképp ki akartam próbálni az első évad megnézése után. 
Mint mindig, most is a lehetőségeimhez mérten igyekeztem elkészíteni. Fogadjátok szeretettel :) 
   
Hozzávalók: 

  • csirke mellfilé ( vagy csirke combfilé, de sertéshússal is elkészíthető )
  • szójaszósz ( mindegy, csak ne édes legyen, inkább sós) 
  • fokhagyma ( a friss is jó, de a por is megteszi ) 
    /ha friss, a hús mennyiségéhez mérten 2-4 cikk. Ha por, akkor 1-2 kávéskanál/
  • gyömbér (szintén, friss a jó, de a por is megteszi) 
    /ha friss, egy hüvelykujjnyi darab elég, ha por, akkor 1 kávéskanál/
  • 1 csapott kávéskanál chili por (én most kashmir chilit használtam) 
    /nem baj ha csípős, a hús sütése után nem fog csípni, csak pikáns lesz/
  • 1 fej vöröshagyma 
  • burgonya alapú ételkeményítő vagy búza finomliszt

Elkészítés: 

0. Fontos! Előző este készítsük el a húst a páccal, akkor lesz az igazi!

  1. A húst kockázzuk fel közepes, nagyobb darabokra, ami egy-egy falatnak elég, és tegyük egy mélyebb tálba. 
  2. Locsoljuk meg egy kis szójaszósszal, de még ne lepje el teljesen. 
  3. Ha frissek a hozzávalók, mindegyiket reszeljük le kis lyukú reszelőn a vöröshagymával együtt, és tegyük a húsra. (én kiegészítettem még a fűszereket picit édes pirospaprika fűszerrel)
  4. Keverjük össze az egészet a tálban, és ha nem lepi el teljesen a húst a pác, öntsünk még rá szójaszószt és egy kis vízzel még higíthatjuk nyugodtan. Ez után folpackozzuk le a tálat, és egy éjszakát hagyjuk a hűtőben állni. 
  5. Másnap kezdhetjük a sütést. A legjobb fritőzben elkészíteni, de természetesen tűzhelyen, olajban sütve is jó lesz, ha nincs más lehetőség. Az olajsütő, alacsony fokozaton legyen bekapcsolva (serpenyős olaj kis-közepes lángon) 
  6. Készítsük elő a lisztet vagy a burgonyakeményítőt. A húskockákat egy picit csepegtessük le, forgassuk meg a porban, majd már süthető is. Nem kell nagyon sokáig sütni, 5 perc körül elég, hogy szép barna legyen a bundája. 
  7. Szalvétával, vagy konyhai papírtörlővel bélelt tálba szedjük a kész húsokat, és minden adag kiszedése után fedőzzük le, hogy a saját párájában puhuljon még. 
  8. Magában is fogyasztható, de akár salátával is, rizzsel (ha hagyományosabbak akarunk lenni) de szinte bármilyen köret memgteszi, amihirtelen sült húsokhoz illik. 

Ezzel kész! Itadakimasu ^^

dsc01180.jpg

~*~ 

Szokásosan, a végén hozzáteszem, hogy miben különbözik a recept a szokásostól: 
Azt kell mondjam, hogy semmiben :) aminek én nagyon örülök. A fűszerezés és a pác variálható, de ez a szinte legalapabb (a vöröshagymát kivéve) recept amit megtaláltam erről az ételről. A reszelt vöröshagymát az anime miatt tettem még bele, mert ott került bele. 

Annyit tennék estleg hozzá, hogy a gifen látható összeállítás, az animéből van. Itt egy rizslisztből, vízből és kókusztejből álló tésztát sütnek ki hozzá, amit én most nem készítettem el :)

A végeredmény egy igazán puha mondhatni "rántott" húsfalatkák lesznek, ízgazdag, de nem túlfűszeres. Nekem nagyon-nagyon ízlett, és remélem neked is fog, ha elkészíted. 

Yoi shokuyoku ^^

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animekonyhamagyarosan.blog.hu/api/trackback/id/tr5214144205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása